Tolkt

Hoe, wat en waarom eigenlijk?

Naddy Tolkt (in opleiding)


Wat te doen met al die interesse in de Nederlandse Gebarentaal? Natuurlijk.... de opleiding tot Tolk NGT volgen! Lees alles over de ervaringen van Naddy tijdens deze 4-jarige HBO opleiding. 

Een aantal jaar geleden heb ik kennisgemaakt met de Nederlandse Gebarentaal. Samen met mijn partner (hij is slechthorend) ben ik begonnen aan de eerste NGT cursus van het Nederlandse Gebarencentrum. Al snel merkte ik dat ik dit héél erg interessant vond, ook pikte ik de gebaren vrij snel op. Zo ben ik na de eerste cursus gelijk doorgegaan met cursus twee en drie.

 

Binnen anderhalf jaar had ik drie NGT-certificaten op zak! Maar ik wilde dóór, ik wilde nog meer NGT leren en het in mijn dagelijk leven gaan gebruiken.


Aangezien ik al een gediplomeerd basisschoolleerkracht was, ben ik op zoek gegaan naar een mogelijk om deze twee interesses te combineren. En dat is gelukt! Ik werk nu op een SO school voor dove en slechthorende kinderen. Tijdens mijn werkdag gebruik ik bijna alleen maar NGT of NmG.


Toch bleef het kriebelen... ik wilde nóg meer NGT leren! Na een zoektocht op internet en meerdere open dagen bezocht te hebben wist ik het: ik wil de opleidig tot tolk NGT gaan volgen.

 

Na het behalen van mijn propedeuse begin ik in september aan het tweede jaar van de opleiding. Ik ben dus nog geen tolk NGT, en kan ook nog geen tolkopdrachten aannemen. Wel kunt u mij volgen op Facebook. Hier vertel ik over mijn ervaringen op de opleiding en mijn bezoekjes en kennismaking met de 'dovenwereld'. 

NADDY

© Copyright. All Rights Reserved.

Social's


Algemeen

Geeft Les

Tolkt

Naddy.nl

Contact

Postbus 142

3220 AC

Hellevoetsluis

Email: info[at]naddy.nl